Savner du inspiration til, hvad du kan servere af lækkert tilbehør til en festlig middag eller bare en weekend-aften, hvor der skal hygges? Så burde du virkelig prøve disse langtidsbagte gulerødder. Selvom bagetiden er på 2 timer, så er det noget af det nemmeste tilbehør, du kan komme i nærheden af. Så længe du er i god tid, kan gulerødderne stå og passe sig selv i ovnen, mens du gør resten af middagen klar eller foretager dig noget helt andet.

Du kan sagtens bruge almindelige orange gulerødder, men hvis du skulle være så heldig at få fat på nogle forskellig farvede gulerødder, bliver udseendet af retten en million gange flottere! De forskellig farvede gulerødder kan fås i almindelige supermarkeder, oftest fra efterår til forår.

Mængden af gulerødder kan virke stor, men da de svinder ind under tilberedning passer mængden fint. Hvis du og eventuelt dine gæster skal blive helt mætte, bør du servere en fyldig salat eller andet tilbehør sammen med gulerødderne.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 1 kg gulerødder
  • 1½ spsk. neutral olie
  • 2 spsk. ahornsirup
  • Salt og peber
  • 1 spsk. chiafrø ved servering (kan udelades)

 

Sådan gør du

Skræl gulerødderne. Halver dem på langs, hvis de er tykkere end 2 cm i diameter. Placer dem i et ildfast fad. Pisk olie og ahornsirup sammen, og hæld det udover gulerødder. Vend gulerødder grundigt i marinaden. Krydr med groft salt og kværnet peber. Bag gulerødderne ved 160 grader varmluft i 2 timer.

Ved servering kan du for eksempel anrette gulerødderne pænt på et fad, og drysse med chiafrø.

 

bagte gulerødder

 


Næringsindhold pr. person:
Energi: 735 kJ / 175 kcal
Protein: 3 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 23 g
Kostfibre: 8,5 g

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.