Jeg har før delt et par opskrifter med jer på sodavandsis, men det er også muligt at lave “mælke”-is som er uden laktose og som følger principperne for low FODMAP diet.

I denne opskrift er der både brugt kokosmælk og laktosefri yoghurt.

 

Ingredienser (6 stk.):

1.del:

  • 1 dl yoghurt, natural (eventuelt laktosefri)
  • ½ dl kokosmælk
  • 1½ dl blåbær
  • ½ spsk. ahornsirup
  • ½ tsk. vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang

2. del:

  • 2 dl yoghurt, naturel (eventuelt laktosefri)
  • 1 dl kokosmælk
  • 1½ dl rabarberkompot (se eventuelt opskrift HER)
  • 5 stk. jordbær
  • evt. vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang

 

Sådan gør du:

Til første del blendes yoghurt, kokosmælk, blåbær, ahornsirup og vanilje til en halv groft tekstur. Tag fine isforme frem og fordel 1 ½ spsk. af ismassen i hver isform. Sæt på frys i 30-45 min. indtil massen er halv-frossen og kan klare at få ismasse nr. 2 ovenpå. Dog uden at 1.del er helt frossen, for så bliver den svær at få med op i sidste ende.

Imens 1. del fryses, klargøres 2. del. Blend ingredienserne og smag eventuelt efter med vaniljepulver. Fordel 5-6 spsk. af 2. del i isformene, og sæt på frys i 24 timer.

TIP: Skal dine is være ekstra festlige, så smelt lidt mørk chokolade og med en gaffel kan du lave zig-zag-chokolade.

 

Laktosefri mælkeispinde

 

Næringsindhold pr. is

Energi: 355 kJ / 85 kcal

Protein: 2,5 g

Fedt: 4,5 g

Kulhydrat: 7,5 g

Kostfibre: 1 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.