Hjemmelavede flutes er perfekte til en lækker forret, til tapas, til suppe eller vinteren lækre simretter.

Her får du opskriften på mine favoritflutes, som er super nemme at lave, selvom der dog skal sættes to dage af til processen. Da de er langtidshævede og bagt med surdej og speltmel er de velegnede på low FODMAP diet.

 

Ingredienser (3 flutes)

  • 5½ dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 5-10 g gær
  • 2 spsk. speltsurdej (OBS kan udelades, men reducerer FODMAP indholdet yderligere)
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • Cirka 650 g sigtet speltmel
  • 2 tsk. salt

 

Sådan gør du

Rør vand, gær, sukker og surdej sammen. Tilføj fuldkornsspeltmel, det meste af det sigtede speltmel samt salt. Rør dejen grundigt sammen. Dejen skal være klistret og sejt, men ikke alt for flydende. Tilføj eventuelt det sidste sigtede speltmel, hvis den virker meget tynd.

Dæk dejen til og sæt den på køl natten over.

Dagen efter tages dejen ud minimum et par timer inden brødene bages. Varm ovnen op til 250 grader varmluft og placer et lille fad med vand i bunden af ovnen.

Kom mel ud på et bord og hæld forsigtigt dejen herud på. Skær forsigtigt dejen ud i tre nogenlunde lige store dele. Dejen skal ikke æltes og trykkes for meget. Start med at forme 2 af dejklumperne til flutes ved forsigtigt at vende dejen ind over sig selv et par gange, så den bliver “stram” i overfladen, og når du ligger dem på bagepladen, så ligger de ovenpå den “samling” du har lavet, da du foldede dejen “ind over sig selv” et par gange. På denne måde holder de lettere faconen. Den sidste klump dej lader du ligge som den er på bordet, indtil de første de flutes er bagt og der er plads på bagepladen.

Klip brødene med en saks i overfladen 5-6 gange, så brødene får “ridser” i overfladen.

Bag dem først 10 minutter ved 250 grader varmluft. Skru herefter ned til 200 grader og bag dem yderligere 12-14 minutter, indtil de lyder hule, når du banker dem i bunden.

 

 


 

Næringsindhold pr. skive:

Energi: 280 kJ / 65 kcal

Protein: 2 g

Fedt: 0.5 g

Kulhydrat: 14 g

Kostfibre: 2 g