Pasta med kødsovs er en ret, der i de fleste hjem jævnligt står på menuen. Og hvorfor skulle den ikke også det? En kødsovs kan både være yderst velsmagende og samtidig indeholde en masse sunde ingredienser. Fordelen ved kødsovs er, at det er let at “skjule” en hel masse grøntsager i, til fordel for de voksne eller børn, der ikke bryder sig om konsistensen eller udseendet af en stor mængde grøntsager. Hvis man samtidig sørger for at vælge magert kød, for eksempel hakket oksekød eller kyllingekød med lav fedtprocent, samt pasta med masser af fibre og fuldkorn, så er denne ret et perfekt aftensmåltid.

I denne version er der eksperimenteret med smagen, hvilket efter min mening gav et utroligt lækkert resultat. Nogle vil måske stejle over både kanel og knoldselleri, men prøv at give det en chance! Kanel anvendes ofte i kødretter i andre lande, for eksempel i en lækker mousakka. Knoldselleri smager normalt ret kraftigt , men i denne mænge giver knolden ikke andet end god smag. Eventuelt kan du udelade både kanel og knoldselleri og erstatte dem med andre smagsgivere.

Retten er mave-venlig, low FODMAP, glutenfri og laktosefri.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g hakket magert oksekød
  • 1 spsk. olie, eventuelt hvidløgsolie
  • Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg
  • 250 g knoldselleri
  • 1 aubergine
  • 2 stk. mellemstore gulerødder
  • 1½ dåse hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 1 dl vand
  • 2 dl madlavningsfløde (eventuelt laktosefri)
  • 1 bundt persille
  • 1-2 tsk. stødt kanel
  • 40 g parmesanost til topping
  • Cirka 300 g glutenfri og FODMAP-venlig pasta (fx glutenfri pasta fra Urtekram)

 

Sådan gør du

Hak toppe fra forårsløg fint. Riv knoldselleri og gulerødder på den fine side af rivejernet. Skær aubergine i små tern. Hak persille groft.

Varm olien op i en stor gryde og tilsæt hakket oksekød. Svits det af i ca. 5 minutter. Tilføj forårsløg og svits i et par minutter. Tilsæt resten af grøntsagerne og svits videre i et par minutter. Tilsæt hakket tomat, vand, madlavningsfløde, 1 tsk. kanel og hakket persille. Lad sovsen simre i minimum 20 minutter imens du koger pastaen efter anvisningen på pakken. Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt mere kanel.

 

kødsovs med kanel

 


 

Næringsindhold pr. person (inklusiv 50 g rå pasta)

Energi: 2350 kJ / 560 kcal

Protein: 38 g g

Fedt: 13 g

-heraf mættede fedtsyrer: 2 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g

Kulhydrat: 72 g

Kostfibre: 7 g