Denne kompot er fyldt med to af sommerens bedste FODMAP-venlige frugter, nemlig jordbær og rabarber. Chiafrø er en anderledes måde at jævne din kompot på, og det er både nemt og sundt at tilføje de små næringsrige frø i stedet for fx maizena eller kartoffelmel. Du kan sagtens vælge at koge din kompot i lidt længere tid og give den en hurtig tur med stavblenderen – så har du i stedet en lækker jordbær-rabarber marmelade.

 

Ingredienser (ca. 4 dl)

  • 200 g rabarber
  • 300 g jordbær
  • 4 spsk. vand
  • 1 hel vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljepulver, hvis du ikke har vaniljestang)
  • 4-5 spsk. ahornsirup, almindelig sirup eller sukker
  • 2 spsk. chiafrø

 

Sådan gør du:

Skær rabarber i skiver, cirka ½ cm tykke. Hvis du anvender frosne jordbær, kom da både rabarber og jordbær ned i en lille gryde sammen med 4 spsk. vand, kornene fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang, og kog det op. Hvis du anvender friske jordbær, så vent et par minutter med at tilsætte dem til rabarberne. Lad blandingen koge i 10-15 minutter, så rabarberne stadig holder sin form, men er møre. Fjern gryden fra varmen. Rør nu sirup eller sukker i blandingen og smag den til. Tilsæt til sidst chiafrø, og rør godt. Rør med jævne mellemrum i et par minutter. Hæld din kompot over i et skoldet syltetøjsglas eller plasticbøtte, og opbevar i køleskabet.

TIP: Server for eksempel din kompot på hjemmelavede vafler, pandekager eller på yoghurt eller morgengrød. Prøv for eksempel kompotten sammen med vores sunde bananpandekager.

 

Jordbær-rabarber kompot med chiafrø

 

Næringsindhold pr. 30 g , svarende til 1 spsk. kompot
Energi: 665 kJ / 158 kcal
Protein: 2,5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 27 g
– heraf kostfibre: 6 g

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.