Fedtfattig hytteost er en sund og proteinrig fødevarer, som jeg holder rigtig meget af at tilsætte til forskellige retter. Prøv for eksempel at tilsætte hytteost til dine frikadeller, kødsovs eller mellem lagene i din lasagne. Så får du et lækkert og cremet resultat, som kan være med til at erstatte fx fløde, hvormed du sparer på det mættede fedt. Samtidig giver hytteost en god mæthedsfornemmelse.

Da jeg den anden dag spiste en skefuld hytteost mindede konsistensen mig lidt om ris a la mande. Jeg kastede mig derfor ud i denne opskrift, hvor der er tilsat vanilje, lidt sukker (eller sødemiddel) og hakkede mandler til hytteosten. Resultatet blev et rigtig lækkert mellemmåltid eller endda dessert, der jo ikke behøver at erstatte den traditionelle ris a la mande juleaften, men kan nydes andre dage i december eller resten af året.

Opskriften her er low FODMAP, endometriose-venlig, glutenfri og laktosefri, hvis der anvendes laktosefri hytteost. Derudover er opskriften velegnet ved vægttab.

 

Ingredienser (1 person)

  • 150 g hytteost (1,5 % fedt) eventuelt laktosefri
  • 1 tsk. sukker eller lidt sødemiddel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 10 mandler

Sådan gør du

Hak mandlerne til den størrelse du gerne vil have dem. Bland hytteost med hakkede mandler, vaniljepulver og smag til med sukker eller sødemiddel.

TIP: Overstående mængde er et fornuftigt mellemmåltid eller dessert, også de der er i gang med et vægttabsforløb. Hvis du ønsker en større portion kan du blot øge mængden af ingredienserne.

 
hytteost med vanilje og mandler
 

Næringsindhold pr. person

Energi: 750 kJ / 178 kcal

Protein: 21 g

Fedt: 7 g

-heraf mættede fedtsyrer: 2 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g

Kulhydrat: 8,5 g

Kostfibre: 1 g