Denne dessert er en lækkerbisken, især hvis man ligesom jeg er vild med chokolade! Desserten er nem at lave, men skal stå på køl nogle timer. Du kan derfor med fordel lave den dagen før den skal serveres, hvilket gør den perfekt til at servere for gæster.

Opskriften er laktosefri, idet der anvendes laktosefri piskefløde og mængden af chokolade kun bidrager med meget lidt laktose. Derudover er opskriften low FODMAP. Hvis du har glutenallergi, bør du anvende en chokolade uden gluten.

Jeg har beregnet denne person til 2 personer, men portionen er forholdsvis stor. Hvis du serverer desserten ovenpå en god og mættende middag kan denne mængde sagtens række til 3 personer.

 

Ingredienser (2 personer)

Hindbærsirup:

  • 100 g hindbær (må gerne være fra frost)
  • 40 g sukker
  • 1 spsk. vand
  • Korn fra ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

Chokolademousse:

  • 1½ æggehvide
  • 1½ dl laktosefri piskefløde
  • 1½ spsk. sukker
  • 40 g hvid chokolade
  • 40 g mørk chokolade (70 % kakao)
  • Eventuelt friske hindbær og revet chokolade til pynt

 

Sådan gør du:

Bring hindbær i kog sammen med vand, sukker og vaniljekorn. Lad hindbærmassen koge ind til en tyk sirup uden låg på gryden. Dette tager gerne 5-7 minutter. Hæld siruppen i en skål og sæt den straks på køl.

Pisk æggehvider og sukker sammen til en sej marengs. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.

Smelt den hvide chokolade i et vandbad (en lille skål oven på en gryde med småkogende vand). Gør det samme med den mørke chokolade i en anden skål.

Kom halvdelen af æggehviderne over i en ny skål sammen med en lille klat flødeskum og vend dette sammen. Vend forsigtigt den hvide chokolade i æggehvidemassen. Vend herefter forsigtigt halvdelen af flødeskummen heri.

Herefter gøres det samme med den mørke chokolade. En lille klat flødeskum vendes i æggehviderne sammen med den smeltede mørke chokolade. Herefter vendes den resterende flødeskum heri.

Fordel den mørke chokolademousse i to glas. Fordel herefter hindbærsiruppen herover. Top til sidst med den hvide chokolademousse. Dæk de to glas til og stil dem på køl i minimum 4 timer. Pynt eventuelt med friske bær og revet chokolade ved servering.

 

hvid og mørk chokolademousse

chokodalde mouse

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 2725 kJ / 648 kcal

Protein: 8 g

Fedt: 42 g

-heraf mættede fedtsyrer: 27 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 10 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g

Kulhydrat: 59 g

Kostfibre: 2,5 g