I denne efterårstid, hvor vind og vejr slår over i det kolde hjørne, kan en varm suppe sprængfyldt af gode vitaminer være et særligt hit. I vores bog Sund Mave, der netop er udkommet, kan du netop finde en række bud på lækre og FODMAP-venlige supper, som kan bringe varmen frem i selv den mest efterårskolde krop.

I dagens blogindlæg vil vi dele vores opskrift på lækker og cremet hokkaidosuppe med jer. Græskar er netop i sæson, og er utrolig lækre at bruge både i supper, tærter eller ovnbagt. Suppen her piftes op med gode næringsstoffer og vitaminer fra blandt andet ingefær og chili  – og rummer endda smag af hvidløg!

 

Ingredienser (4 personer)

  • 1 stort hokkaidogræskar (svarende til ca. 800 g uden kerner)
  • 5 stk. mellemstore gulerødder (svarende til 500 g)
  • 2 spsk. hvidløgsolie
  • Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg
  • 1 stk. rød chili
  • 1½ spsk. revet ingefær
  • 2 stk. stængler citrongræs
  • 5 dl hønsebouillon, uden løg og hvidløg (se Alternativlisten)
  • 1 dåse kokosmælk (light)
  • Salt

Tilbehør

  • 4 stk. mellemstore gulerødder (svarende til 400 g)
  • 1 spsk. olie
  • 50 g græskarkerner
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 bundt koriander

 

Sådan gør du

Snit løgtoppe og chili fint. Fjern de yderste blade på citrongræsstængerne samt den nederste del af stænglen. Bank herefter citrongræsstængerne ned i spækbrættet for at frigive aromastoffer. Hak citrongræsstænglerne fint. Riv ingefær fint. Skrub hokkaidoen under rindende vand, da skrællen skal bevares. Flæk græskaret med en skarp kniv og fjern kernerne. Skær hokkaidoen i grove stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Varm olien op i en stor gryde og steg løgtoppe, chili, revet ingefær samt citrongræs heri. Tilsæt hokkaidostykkerne og gulerodstykkerne steg dem i et par minutter ved middel varme. Tilsæt bouillon, læg låg på gryden og lad suppen koge i 15 minutter. Imens forberedes topping.

Rist græskarkerner på en varm tør pande. Efter et par minutter tilsættes ahornsirup til græskarkernerne. Rør godt i blandingen i ca. 1 minut. Placer de karamelliserede græskarkerner på et stykke bagepapir. Skræl gulerødderne og brug kartoffelskrælleren til at lave tynde strimler af gulerødderne. Varm olie på en pande og svits gulerødderne heri. Hak koriander groft og kom dem i en skål.

Når suppen er kogt færdig blendes den med en stavblender. Sæt gryden tilbage på blusset og tilsæt kokosmælk. Varm suppen op ved svag varme. Server suppen med karamelliserede græskarkerner, svitsede gulerødder, hakket koriander og eventuelt hjemmebagt FODMAP-venligt brød.

 

TIP: Koriander kan eventuelt erstattes med persille eller en anden frisk krydderurt. Du kan selv justere hvor stærk suppen skal være ved at komme mere eller mindre chili og ingefær i.

 

billede

 

 

Næringsinfo pr. person:

Energi: 1607 kJ / 383 kcal

Protein: 8 g

Fedt: 24 g

Kulhydrat: 41 g

  • herunder fibre 10 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.