Denne her tærte er én af de der opskrifter, man laver igen og igen. Både fordi den smager suverænt og fordi den er super nem at lave!

Opskriften er fra vores bog Sund Mave – low FODMAP diet, hvor du finder en masse lækre opskrifter på bagværk – både kager og brød – som er mave-venlig og low FODMAP. Kageopskrifterne er desuden glutenfri. 🙂

 

Ingredienser (6 personer):

  • 150 g ægte smør
  • 150 g sukker
  • 1 mellemstort æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g boghvedemel
  • 150 g fuldkornsmajsmel
  • 125 g hindbær
  • 25 g mandler
  • 2 dl mager creme fraiche (eventuelt laktosefri). Hvis du ikke tåler mælk, kan du i stedet servere mælkefri is til.
  • 1 tsk. vaniljesukker

 

Sådan gør du:

Ælt smør og sukker godt sammen med fingrene. Tilsæt ægget. Bland bagepulver og mel, og ælt det sammen med den våde masse. Dejen skal være lidt klistret. Pak dejklumpen ind i et stykke husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter. Fordel herefter ca. halvdelen af dejen med fingrene i en smurt tærteform på 24 cm i diameter, og bag den nederst i ovnen ved 180 °C i 15 minutter. Opbevar den resterende dej i køleskab, indtil du skal bruge den.

Fordel herefter hindbær ud over tærtebunden. Hak mandlerne groft, og drys dem over hindbærrene. Smuldr den sidste dej i små klumper ud over tærten, og bag tærten i yderligere 30-35 min. ved 180 °C, til den er gylden. Servér med creme fraiche rørt op med vaniljesukker.

TIP: Prøv også at anvende rabarber i stedet for hindbær, når rabarberne er i sæson. Du kan også servere tærten med en klat vaniljeis eller flødeskum i stedet for creme fraiche.

 

hindbær tærte

 


Næringsinfo pr. person
Energi: 2160 kJ / 514 kcal
Protein: 7 g
Fedt: 27 g
Kulhydrat: 61 g
Kostfibre: 4 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.