Sommerens koldkål kan toppes med mange forskellige lækre ting. Jeg har før anbefalet Cantucci mandel småkager fra Semper som FODMAP-venlig og glutenfri alternativ til kammerjunker, hvilket jeg personligt synes smager fantastisk. På Sund Mave har vi også lavet nogle lækre hjemmelavede glutenfri og FODMAP-venlige kammerjunker, som du kan finde opskriften på HER.

Som et lækkert og nemt alternativ kan koldskålen toppes med hjemmelavet ristet havregrynsknas. I denne opskrift har jeg tilføjet pekannødder for ekstra smag og sødme, samt vaniljepulver og kardemomme, som tilføjer skøn smag og duft.

 

Ingredienser (til 4-6 portioner koldskål)

  • 100 g finvalsede havregryn (glutenfri, hvis du har cøliaki)
  • 50 g pekannødder eller valnødder (kan udelades)
  • 1 tsk. vaniljepulver (kan udelades)
  • ½ tsk. kardemomme (kan udelades)
  • ½spsk. neutral olie
  • 3 spsk. ahornsirup eller almindelig sirup

 

Sådan gør du

Bland olie og sirup i en skål. Hak nødderne groft, og bland dem sammen med havregryn, vaniljepulver og kardemomme i en anden skål. Tilsæt herefter den tørre blanding til sirup/olien og rør godt rundt.

Fordel massen på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 20 minutter. Rør rundt i blandingen hver 5-10 minutter.

Lad knasen køle helt af og opbevar den i en lufttæt beholder.

Server sammen med din favorit koldskål. Hvis du ikke tåler laktose kan du købe laktosefri koldskål fra enten Arla eller Naturmælk. Du kan også give dig i kast med at lave din egen, hvilket er super nemt. Prøv min opskrift på hjemmelavet laktosefri koldskål HER.

TIP: Ved low FODMAP diet bør du anvende FODMAP-venlige havregryn fra Aurion, hvis du spiser mere end 1/4 af portionen, dvs. mere end 25 g havregryn.

 

havre-pekan knas

 

Næringsindhold pr. person:
Energi: 800 kJ / 192 kcal
Protein: 3,5 g
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 23 g
Kostfibre: 3 g