Tærte er en super god ret til at få tømt køleskabet for rester af kød, fisk og grøntsager. Samtidig er tærte også en god anledning til at droppe kødet for en dag, fordi en kødfritærte kan sagtens være fyldt med smag, og indeholder stadig mættende proteiner fra æg og ost. Vi får en del kommentarer omkring vores brug af mayonnaise i bunden – sagen er, at det giver en glutenfri dej, der bare er super nem at arbejde med! Samtidig er det noget, vi næsten altid har i vores egen køleskabe i modsætning til ægte smør, så der kan lynhurtigt bikses en tærte sammen de dage, hvor det skal gå stærkt.

 

Ingredienser

Bund:

  • 1 mellemstort æg
  • 70 g mayonnaise (eventuelt fedtreduceret)
  • 100 g fuldkornsmajsmel
  • 70 g fuldkornsrismel

 

Fyld:

  • 2 stk. store gulerødder (svarende til 200 g)
  • ½ squash (svarende til 200 g)
  • 2 stk. rød eller gul peberfrugt
  • 125 g cherrytomater (svarende til ½ bakke)
  • 50 revet parmesanost
  • 150 g revet mozzarellaost
  • 4 mellemstore æg
  • ½ dl minimælk (eventuelt laktosefri)
  • 1-2 tsk. rosmarin
  • Salt og peber

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk æg og mayonnaise sammen med en gaffel. Tilsæt mel og tryk dejen sammen. Fordel tærtedejen i et tærtefad på ca. 24 cm i diameter ved at trykke dejen ud i fadet. Prik i bunden med en gaffel et par gange. Forbag tærtedejen i ovnen i 10 minutter.

Imens forberedes fyldet. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær squash og peberfrugt i tern, og halver cherrytomaterne. Bland grøntsager med revet ost, æg, mælk og krydderier. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter indtil æggemassen er stivnet.

Server tærten med en sprød grøn salat samt en dressing af for eksempel olie, citronsaft, ahornsirup og revet ingefær.

 

TIP: Du kan også anvende en traditionel tærteopskrift med smør og glutenfrit mel, dog gør brug af mayonnaise den glutenfrie dej lettere at arbejde med.

 

IMG_8101.CR2

 

Næringsinfo pr. person:
Energi: 2217 kJ / 528 kcal
Protein: 29,5 g
Fedt: 26 g
Kulhydrat: 43,5 g
herunder fibre 6,5 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.