Det kan være forfriskende at spise noget andet end, hvad man plejer. Og det er lige, hvad disse lækre pandekager kan bruges til.  Så er det weekend, og skal der noget andet på morgentallerkenen, kan disse FODMAP-venlige pandekager bestemt anbefales. De er super nemme at bikse sammen, glutenfri og uden laktose, og så består de både af frugt, grøntsager og tilfører fibre til dit måltid. Pandekagerne kan som sagt spises som morgenmad men kan også sagtens være et lækkert mellemmåltid.

OBS: Monash har for nyligt testet bananer igen, da mange har rapporteret problemer med at indtage modne bananer. Deres nye tests viser, at modne bananer har et højt indhold af fruktaner, hvorfor de modne bananer er gået fra at kunne spises frit til kun at kunne spises i en begrænset mængde på 1/3 af en banan. Det er dog vigtigt for os at sige, at hvis du har spist modne bananer indtil nu uden problemer, så skal du IKKE begynde at begrænse dit indtag nu. Husk, at tolerancen for FODMAPs er forskellige fra person til person, og at de fleste på low FODMAP diet fint tåler større mængder af begrænsede fødevarer. Vær opmærksom på, at umodne bananer fortsat kan spises frit (dog begrænset til 100 g ved fruktosemalabsorption).

Denne opskrift har et lavt/moderat indhold af FODMAPs pr. person.

 

Ingredienser (6 stk. / 2 personer)

  • 3 æg
  • 1 banan
  • 2 frosne klumper spinat
  • 1,5 spsk. peanutbutter
  • ½ tsk. vanilje
  • 1/3 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • saft fra 1 lime
  • ½ tsk. bagepulver
  • 15 g fiberHUSK eller loppefrøskaller
  • fedtstof til stegning
  • Evt. pynt med frugt, hakket mørk chokolade eller en klat skyr med lidt vaniljepulver

 

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en blender pånær bagepulver og fiberHusk/loppefrøskaller. Blend ingredienser til en lind masse. Rør herefter bagepulver og fiberHUSK/loppefrøskaller i.

Varm en spegepande, og kom fedtstof på. Kom ca. 2-3 spsk. af pandekagemassen på panden pr. gang, og steg pandekagen et par minutter. Pynt foreksempel med kerner fra granatæble eller hakket mørk chokolade.

pandekage

Næring pr. person (3 pandekager)
Energi: 1135 kJ / 570 kcal
Protein: 15 g
Fedt: 16 g
Kulhydrat: 14,5 g
Kostfibre: 8 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.