I oktober måned bugner hylderne med smukke græskar. Det er også sidst i oktober måned, at nogle fejrer Halloween. I min familie plejer vi at mødes en weekend i oktober, hvor vi skærer græskar ud til at komme lys i, tænder havepejsen på terrassen og drikker varm kakao foran ilden. Vi plejer naturligvis også at lave noget halloween-inspireret mad. Til vores halloween-dag i år bagte jeg disse lækre, svampede muffins, der var fyldt med hokkaidogræskar. Kagerne blev toppet med min yndlingsglassur – friskost/citron creme. Mums! Desuden er kagerne glutenfri, laktosefri og FODMAP-venlige!

Vær opmærksom på, at kalorieindholdet i disse muffins er højt, så de bør nydes med måde.

 

Ingredienser (14 stk.)

Muffins:

  • 350 g hokkaidogræskar (uden skræl, svarer ca. til ½ mellemstort græskar med skræl)
  • 200 g smør
  • 200 g brun farin
  • 4 æg
  • 1 hel vaniljestang
  • 1 spsk. citronskal fra økologisk citron
  • Saft fra ½ citron
  • 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 50 g maizena (majsstivelse)

Glassur

  • 200 g friskost (eventuelt laktosefri)
  • 2 spsk. vand
  • 50 g flormelis
  • Skal fra 1 økologisk citron

 

Sådan gør du

Skær smør i tern i en stor skål. Lad det ligge og blive blødt. Fjern imens skræl og kerner fra græskar, og riv det på den grove side af et rivejern. Når smøren er blød piskes den sammen med brun farin og korn fra vaniljestang. Brug et almindeligt piskeris. Tilsæt et æg ad gangen og pisk imellem hvert æg. Tilsæt citronskal, citronsaft og revet ingefær. Rør herefter revet græskar i med en ske. Bland bagepulver og mel sammen i en anden skål. Rør melblandingen sammen med den våde masse.

Tænd ovnen på 180 grader. Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 15-18 minutter. Lad herefter kagerne køle imens du laver glasuren.

Rør friskost sammen med vand, flormelis og citronskal. Fordel glasuren henover de nedkølede kager og server.

 
 
græskarmuffins

 


 

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 1163 kJ / 276 kcal

Protein: 5 g

Fedt: 14 g

Kulhydrat: 32,5 g

Kostfibre: 2 g