På low FODMAP diet har havregryn indtil nu været begrænset på 25 g pr. portion, hvilket har gjort det ret svært at anvende havregryn til særlig meget, når man følger diæten. Mange savner især den sunde og hurtige løsning med havregryn til morgenmad. Heldigvis er der nu godt nyt til dig, der savner dine havregryn – uden at få ondt i maven!

Monash University har testet flere slags havregryn løbende, og nu har de lavet begrænsede på alminelige havregryn om til 50-60 g pr. måltid. Dette betyder, at almindelige havregryn kan anvendes i mange flere opskrifter.

Nogle gange kan der dog være brug for flere havregryn eller at spise havregryn sammen med andre begrænsede fødevarer. I dette tilfælde er det heldigt, at Monash University har testet nogle havregryn fra mærket det danske mærke Aurion. Resultaterne for disse havregryn var højst overraskende:

  • Finvalsede havregryn (glutenfri):  max. 105 g pr. portion
  • Grovvalsede havregryn (glutenfri): ingen begrænsning
  • Finvalsede havregryn (ikke glutenfri):  max. 52 g pr. portion
  • Grovvalsede havregryn (ikke glutenfri): ingen begrænsning

Den eneste negative ting, der er at sige om disse havregryn er, at de er utroligt dyre. Jeg fik en pose i en helsekost til 46 kroner for 1 kg. Jeg har set dem online i poser af 3,5 kg, hvor der er noget at spare på prisen. Du kan også holde øje med tilbud på onlinebutikker. Mange vil dog nok mene, at det er prisen værd. 🙂

 

IMG_20150630_091940