Vejrguderne melder endnu engang om slud og kulde i løbet af ugen, og det kalder på endnu mere hygge indendøre. Uldstrømper, varm te og hjemmebag er derfor på menuen, men det er ikke altid, at der er tid til at spendere flere timer i køkkenet. Derfor er denne kage et hit – for den er super nem at røre sammen og kræver kun fire ingredienser. Den er en chokoladebombe, og selv et lille stykke burde tilfredsstille selv det mest chokolade-elskende madøre. Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Ingredienser (12 personer)

 • 250 g mørk chokolade (fx 85 %)
 • 250 g smør
 • 1 dl. rørsukker
 • 5 æg

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 grader.

Kom chokolade og smør i et vandbad og lad det smelte sammen. Kom rørsukker i chokolademassen, og rør indtil at massen er ensartet. Hæld herefter chokolademassen over i en større skål, og slå æggene ud i massen. Pisk derefter dejen godt sammen.

Hæld nu dejen i en springform (25 cm) beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 30 min. Lad herefter kagen køle helt ned inden servering. Wupti – så du har en lækker chokoladebombe af en kage.

TIP: Kagen er ekstra god dagen derpå, så lav den gerne dagen før du får gæster, og opbevar den på køl. Pynt den gerne med frisk frugt, et drys af flormelis (se billede) eller server kagen med is til.

 

Chokoladekage
Næringsindhold pr. pers.
Energi: 1360 kJ / 324 kcal
Protein: 4 g
Fedt: 25 g
Kulhydrat: 21 g
-heraf kostfibre: 0 g

2 thoughts on “FODMAP-venlig chokoladekage uden mel”

 1. Hej,

  Kan de 250 g smør evt. erstattes af noget andet?
  Vil du anbefale at bruge en vegetabilsk smør-kilde frem for en animalsk?

  Mvh. Kathrine

 2. Hej Kathrine,
  Jeg har ikke afprøvet opskriften med andet fedtstof end smør, men jeg kan ikke forestille mig, at du ikke kan erstatte smør med en plantemargarine, som er velegnet til bagning. Plantemargariner kan du få i de fleste supermarkeder – ofte står de ikke på køl. Jeg ville vælge én, der er fast ved stuetemperatur, og ikke en flydende, fordi så bliver dejen for tynd.
  Med venlig hilsen
  Mia // Sund Mave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.