Som supplement til den lækre men til tider fede julemad, er det lækkert med en sprød salat. Derfor vil vi gerne dele denne opskrift med jer, som er et farverigt bud på en lækker FODMAP -venlig salat sprængtfuld af sæsonens frugt og grøntsager. Den er nem at lave og så vil den uden tvivl blive et hit på julebordet.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 50 g finthakket grønkål (kan købes færdighakket)
  • 120 g radicchio salat
  • 1 stk. julesalat (svarende til ca. 100 g)
  • 1 appelsin
  • kerner fra 1/2 granatæble (svarende til 40 g)

Dressing:

  • 2 spsk. valnøddeolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennep
  • salt og peber

 

Sådan gør du:

Start med at skylde grønkål, og hak det derefter meget fint. Hvis du har været snedig og købt færdig-hakket grønkål, kan du springe hurtigt videre til næste punkt. Kom grønkålen op i en skål.

Skyl salaten, snit den fint og kom den op til grønkålen. Halver granatæblet, vend det om således at du har snitfladen ned mod skærebrættet, og bank herefter med en ske på skrællen indtil kernerne løsner sig. Skær appelsinen fri for skral, og skær bådene i mindre tern. Kom kernerne fra granatæble samt appelsintern op til resten af salaten.

Bland olie, citronsaft og sennep og smag til med salt og peber. Hæld det over salaten inden servering.

 

TIP: Du kan evt. spæde salaten op med en håndfuld valnødder. Hak dem groft, så de er lækre at tygge på.

 

IMG_1062

 

Næringsindhold pr. person:
Energi: 473 kJ/113 kcal
Protein: 2 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 10,5 g
Kostfibre: 2,5 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.