Suppen her er mild, cremet og velsmagende. Den er super velegnet ved vægttab, fordi den har et lavt indhold af kalorier.

Suppen er FODMAP-venlig, glutenfri, laktosefri, endometriose-venlig samt velegnet ved vægttab.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 2 spsk. hvidløgsolie
  • 300 g knoldselleri
  • 400 g pastinak
  • 300 g spidskål (ved FODMAP diet: Spidskål er ikke testet, men indeholder formentlig samme mængde FODMAPs som hvidkål. Hvidkål kan erstatte spidskål i opskriften)
  • 400 g gulerod
  • 1,2 liter vand
  • 1 lille tsk. tørret chiliflager
  • 1 spsk. bouillonpulver, fx fra Oscar (er FODMAP-venlig)
  • Salt og peber
  • 2½ dl madlavningsfløde (eventuelt laktosefri)
  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • 400 g rejer

 

Sådan gør du

Skræl gulerødder, pastinak og knoldselleri, og skær dem i tern. Snit spidskål groft. Varm 2 spsk. hvidløgsolie op i en stor gryde. Tilsæt grøntsagerne og steg dem i et par minutter. Tilsæt herefter vand, bouillon, chili, lidt peber og ca. 2 tsk. salt. Lad grøntsagerne koge møre i ca. 15 minutter. Blend herefter suppen og tilsæt madlavningsfløde. Varm suppen op og smag den til med salt og peber.

Fjern eventuelt vand fra rejerne ved at fordele dem udover et lag køkkenrulle. Varm en pande med 1 spsk. hvidløgsolie og tilsæt rejerne når panden er helt varm. Svits rejerne i ca. 1 minut og kom dem herefter ned i suppen. Server!

TIP: Hvis suppen ikke behøver at være FODMAP-venlig kan du anvendelig almindelige olie og tilsætte frisk hvidløg til suppen og rejerne.

 

IMG_9895

 


 

Næringsindhold pr. person

Energi: 1654 kJ / 393 kcal

Protein: 25 g

Fedt: 19 g

Kulhydrat: 37 g

Kostfibre: 12 g