Broccolisalat er normalt ikke FODMAP-venlig, men i denne udgave er de ikke egnede fødevarer skiftet ud med FODMAP-venlige alternativer. Serveret sammen med lækre frikadeller og spicy gulerødder er denne ret et lækkert indslag til både hverdag og til gæster.

Retten er FODMAP-venlig, endo-venlig, glutenfri og velegnet ved vægttab.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g hakket kalv og flæsk (4-7 %)
  • ½ dl minimælk (eventuelt laktosefri)
  • 1 spsk. speltmel eller rismel (OBS skal være rismel eller anden glutenfri mel, hvis opskriften skal være glutenfri)
  • 350 g broccoli
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 125 g kalkunbacon
  • 200 g røde vindruer
  • 3 spsk. solsikkefrø
  • Grønne toppe fra 2 bundt forårsløg
  • 2 dl skyr eller yoghurt naturel (eventuelt laktosefri)
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. rød eller hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • 600 g gulerødder
  • Salt og peber
  • Krydderier, fx spidskommen, chili og timian

 

Sådan gør du

Start med røre frikadellefarsen. Rør hakket fars med mælk, mel, toppe fra 1½ bundt forårsløg samt salt og peber. Form frikadellerne og placer dem på en bageplade. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, gerne med grillfunktion noget af tiden, så de får en sprød overflade.

Skær broccoli i små buketter og kog dem i et par minutter. Lad broccoli køle af. Imens ristes solsikkekerner på en tør pande. Herefter steges bacontern sprøde på panden. Herefter skæres vindruer i halve og toppe fra ½ bundt forårsløg snittes fint. Peberfrugt skæres i strimler. Dressingen røres sammen af skyr/yoghurt, mayonnaise, sukker, eddike samt salt og peber. Vend broccoli sammen med bacon, solsikkefrø, forårsløg, peberfrugt og dressing.

Skær gulerødderne i tynde strimler og steg dem på en varm pande med hvidløgsolie. Krydr gulerødderne med salt, peber, spidskommen, chili og timian – eller de krydderier, som du har lyst til og har liggende i skabet.

 

IMG_9894

 


 

Næringsindhold pr. person

Energi: 1900 kJ / 450 kcal

Protein: 38 g

Fedt: 20 g

Kulhydrat: 33 g

Kostfibre: 8 g