Crêpes er det franske ord for pandekage, og i Frankrig serveres de ofte i både det søde og de salte køkken. Ofte er pandekagerne baseret på boghvedemel, hvorfor de er både glutenfri og FODMAP-venlige.

Pandekagerne kan serveres med lige det fyld, du ønsker. Her får du opskriften på en version uden kød, men med ost og spejlæg, som det ofte bliver gjort på franske restauranter.

Pandekagen bliver her foldet til en lille fin pakke, som omkranser det lækre fyld. Det kræver en smule øvelse at få pandekagen til at lykkes med fyldet og foldningen, men til gengæld bliver det super lækkert, når du har fundet metoden.

Du kan også bare vælge at servere pandekager rullet som almindelige madpandekager eller bruge pandekagerne til dessert med frugt, is eller lignende.


 

Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!

 


Ingredienser (4 pandekager)

Pandekager:

  • 75 g boghvedemel
  • 1 mellemstort æg
  • 2 dl mælk (eventuelt laktosefri)
  • 1/4 tsk. salt
  • Smør eller flydende fedtstof til stegning
Fyld:
  • 4 mellemstore æg
  • 1 glas champignon fra glas (svarende til cirka 170 g)
  • 2 poser frisk mozzarella
  • 4 store tomater
  • 2 store håndfulde blandet salat

 

Sådan gør du

Kom boghvedemel, æg, mælk og salt i en skål og pisk dejen i et par minutter med en stavblender eller en elpisker. Lad dejen hvile imens du forbereder fyldet.
Fordel salat på 4 tallerkner. Skør tomater i skiver og læg tomatskiverne ved salaten. Hav champignon klar i en skål, og skær osten i skiver.
Varm en mellemstor pande og tilføj lidt fedtstof til panden. Hæld cirka 3/4 dl pandekagedej ud på panden og drej det hurtigt rundt, så det fordeler sig på panden. Placer med det samme osteskiver i midten af pandekagen (pandekagen skal ikke vendes).
Tilføj herefter champignon i en lille cirkel, og slå ægget ud i midten, så champignon holder ægget på plads i midten. Fold forsigtigt de fire sider af pandekager ind mod midten, henover fyldet. Læg låg på panden eller dæk den til med sølvpapir, hvis du ikke har et låg til panden.
Lad pandekagen passe sig selv i  5-8 minutter indtil spejlægget er færdigt. Løft forsigtigt pandekagen hen på en tallerken med salat og tomat, og dæk til med sølvpapir imens du laver de næste pandekager.


Næringsindhold pr. pandekage med fyld:

Energi: 1750 kJ / 417 kcal

Protein: 27 g

Fedt: 23 g

Kulhydrat: 22 g

Kostfibre: 3 g

2 thoughts on “Boghvede crêpes med mozzarella & champignon”

  1. Ser og lyder rigtigt lækkert , lad bare flere komme.

    Thomas

  2. Hej Thomas,
    Tak for din kommentar – det er også en rigtig lækker opskrift!
    Mvh Mia // Sund Mave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *