Nogle mennesker får overfølsomhedsreaktioner, når de spiser bestemte fødevarer eller tilsætningsstoffer. Det er typisk helt almindelige fødevarer, der giver anledning til reaktionerne. Overfølsomhed over for mad inddeles i fødevareallergi og ikke-allergisk fødevareoverfølsomhed (også kaldet fødevareintolerance). På denne side handler det kun om fødevareallergi. Hvis du lider af fødevareintolerance, så læs nærmere under Fødevareintolerance.

Hvis der er tale om fødevareallergi, er det proteinet i fødevaren, man ikke kan tåle. Når man spiser den fødevare, man ikke kan tåle, opstår der en allergisk reaktion med symptomer fra øjne, næse, lunger, hud, mave-tarmkanal eller hjerte-karsystem. Det er forskelligt hvor meget af fødevaren, der skal til for at fremkalde symptomer, men i nogle tilfælde kan selv meget små mængder udløse voldsomme symptomer. Den diætetiske behandling går ud på at undgå de fødevarer, der giver reaktioner.

Hos Et liv i balance kan du ikke få konstateret en fødevareallergi, men har du allerede fået allergien konstateret, kan jeg hjælpe dig med hvordan du undgår den / de fødevarer, du ikke tåler. Jeg kan også give dig gode tips og inspiration til alternativer.