Jeg elsker at marinere rødkål i appelsinsaft og sirup. Det giver kålen en fantastisk smag og konsistens, hvor den skarpe kålsmag er væk, og kålen bevarer sin sprødhed uden at føles helt “rå”. Her har jeg blandet kålen med en masse skønne ingredienser, der gør at denne salat er blevet tilføjet til listen af yndlingssalater dette efterår og vinter!

Jeg har tænkt mig at servere salaten sammen med and, kartofler og brun sovs til Mortens aften, men den kunne også være god til en julemiddag eller bare som et lækkert indslag i madpakken sammen med kylling eller noget andet kød.

Opskriften er low FODMAP, mave-venlig, laktosefri, glutenfri og endometriose-venlig.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 300 g rødkål
  • 200 g gulerod
  • 1 stor appelsin
  • 1 spsk. ahornsirup eller almindelig sirup
  • 1 mellemstort granatæble
  • 60 g valnødder
  • 150 g salatost i blok (fx PUCK eller Taverna Domyati)

 

Sådan gør du:

Først skal rødkål og gulerødder marineres. Dette gøres dagen inden eller mindst 2 timer inden servering. Snit rødkål fint. Riv gulerødderne groft. Pres saften fra appelsinen og pisk saften sammen med sirup. Bland kål og gulerødder i en skål og hæld marinaden udover. Vend det hele grundigt sammen og stil på køl.

Salaten tages ud fra køl en halv times tid inden servering. Vend salaten grundigt igen. Rist valnødderne på en varm, tør pande og lad dem køle lidt af. Hak dem groft og fordel dem over salaten. Fordel herefter kernerne fra granatæblet udover salaten. Smuldr til sidst osten over salaten, og server!

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 1191 kJ / 283 kcal

Protein: 8,5 g

Fedt: 17 g

-heraf mættede fedtsyrer: 5,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 7 g

Kulhydrat: 22 g

Kostfibre: 5 g