Det er svært at få hænderne ned over, at champignon fra glas kan spises i en mængde på 110 g på low FODMAP diet! Det er nok en nyhed, som mange på diæten er glade for! Champignon giver bare god smag til rigtig mange retter, og selvom glas-versionen ikke er lige så smagfuld som den friske vare, så er det efter min mening bedre end ingenting!

Champignon smager skønt i en æggekage, og har her fået selskab af spinat og fetaost. Hvis du ikke tåler mælk kan du udelade feta, og i stedet supplere med fx græskarkerner, bacon, kylling, skinke eller edamame bønner (som er også lige er blevet testet som egnet på diæten!). Husk, at feta er laktosefri, så det er kun ved mælkeallergi, at osten behøver at blive udeladt.

Opskriften her er glutenfri, laktosefri, FODMAP-venlig, mave-venlig og endometriose-venlig. Ved vægttag er retten særligt velegnet til frokost- og aftensmad.

 

Ingredienser (1 person)

  • 3 hele æg
  • 2 håndfulde spinat (eller 3-4 klumper frossen spinat)
  • 50 g champignon fra glas
  • 30 g fetaost
  • 1 tsk. fedtstof
  • ½ tsk. timian (kan udelades)
  • Salt og peber

 

Sådan gør du

Hæld kogende vand over spinaten. Hæld vandet fra igen. Pisk æg sammen i en skål, og tilsæt fyld samt krydderier. Steg omeletten på en lille pande med fedtstof på. Når æggekagen er næsten stivnet vendes den med palet. Hvis det er svært, så vend den eventuelt ved at lægge en tallerken over panden og vend den rundt, og lad den herefter glide ned på panden igen.

 

omelet-med-champignon

 


 

Næringsindhold:

Energi: 1518 kJ

Protein: 27 g

Fedt: 26 g

-heraf mættede fedtsyrer: 11 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 9 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 3,5 g

Kulhydrat: 5 g

Kostfibre: 2 g